Jan Lievens, een specialist op het gebied van tafeldruiven- en fruitna-oogsttechnologie in het algemeen, pleit al lang voor een mentaliteitsverandering om de druivenkwaliteit te behouden vanaf het moment dat het fruit wordt gesneden.Rechts: bij tafeldruiven is een doel het behouden van de groene stengelsHij zegt dat dat nog nooit zo belangrijk is geweest als nu.“Een rode draad die ik heb gehoord in mijn gesprekken met verschillende belangrijke spelers in de industrie, in Zuid-Afrika, Egypte en Nederland, is dat de heersende wereldtransportsituatie zodanig is dat een transittijd van 55 dagen van Zuid-Afrika naar de markten is nu een harde realiteit.”Hij vervolgt: "Daarvoor moet je een gedetailleerde en correcte naoogstprocedure implementeren, anders ben je dood."Hij zegt dat hij veel berichten heeft gehoord over de algehele matige kwaliteit van Zuid-Afrikaanse druiven bij aankomst, maar in één adem voegen de handelaren eraan toe dat de uitstekende kwaliteit druiven die ze ontvangen, nog steeds hoge prijzen opeisen.Vanwege het groeiend aantal internationale aanvragen voor de technologie is besloten om af te stappen van de traditionele Afrikaanse naam Umhwebo (wat 'handelen' betekent) en een bedrijf te starten met een meer internationale naam: Humiditas, Latijn voor vochtigheid.Relatieve Vochtigheidsinstallatie voor voorkoeler en pakhuis met waterpomp, filtratie en twee RV-regelaars met olievrije compressor bij een druivenpakhuis in De Doorns, Westkaap Humiditas is gespecialiseerd in groente-, fruit- en bloemennaoogsttechnologie.Ze staan bekend om hun resultaten met tafeldruiven en zijn ook betrokken bij bosbessen.De beproefde naoogstfilosofie werkt goed bij pit- en steenfruit om veel van de initiële kwaliteitsproblemen waarmee de boeren worden geconfronteerd, te verlichten."Bovendien", voegt Jan eraan toe, "om de toekomst van de ontwikkelde succesvolle en bewezen filosofie en technologieën na de oogst te verzekeren, trekt het bedrijf internationale investeringsbelangen aan, aangezien de resultaten en beloningen voor de boeren enorm zijn met een kleine investering in technologie."Hij heeft lang beweerd dat telers niet genoeg aandacht besteden aan de koel- en vochtigheidsvereisten van het geoogste fruit en om die reden is zijn advies aan zijn klanten in Zuid-Afrika en Egypte om druiven te snijden en ze voor te koelen of al gekoeld te worden binnen 20 tot 30 minuten.BIO Turbo 1000 met RH (relatieve vochtigheid) nozzles tijdens een installatie (foto's aangeleverd door Humiditas)Voor de pandemie bezocht hij de hele wereld om de Humiditas-filosofie na de oogst uit te leggen en in Egypte, waar hij al een paar jaar werkt, zal een nieuw project net op tijd voor hun nieuwe seizoen operationeel zijn, zegt hij.Na de oogst is er een window of opportunity waarvan alles vanaf dat moment afhankelijk is, zegt Jan."De timing tussen de oogst en het krijgen van het fruit uit de boomgaard tot het starten van het naoogstproces in voorkoelers is van het grootste belang.Het is van het grootste belang om de veldwarmte zo snel mogelijk op de juiste manier af te voeren.Op dit moment zijn relatieve vochtigheid en verwijdering van bacteriën in de lucht in de voorkoelers en pakstations cruciaal, het draait allemaal om zorgvuldigheid.Wij laten niets aan het toeval over.”Voor meer informatie: Jan Lievens Humiditas Tel: +27 78 992 2485 E-mail: jan@humiditas.com https://www.humiditas.com/Publicatiedatum: do 7 apr 2022 Auteur: Carolize Jansen © FreshPlaza.comWe vragen u om alle met * gemarkeerde tekstvelden in te vullen.Ontvang de dagelijkse nieuwsbrief gratis in uw e-mail |Klik hierAnder nieuws in deze sector:<< Terug |FreshPlaza.comSchrijf u in voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!U ontvangt deze pop-up omdat dit de eerste keer is dat u onze site bezoekt.Als je deze melding blijft krijgen, schakel dan cookies in in je browser.